HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.04.07. 20:06 hírmixer
Oszd meg!

26,1%-kal esett az ipari termelés az első két hónapban

Címkék: gazdaság válság

Előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2009. februárjában 28,9%-kal, munkanaphatástól megtisztítva 25,4%-kal esett vissza. A termelés volumene az év első két hónapjában 26,1%-kal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában – közölte a KSH. Részletes adatok közzététele az előzetesen jelzett időpontban, április 15-én várható.

A visszaesés mértéke az év második felében a bázishatás miatt mérséklődhet – a válság termeléscsökkentő hatása Magyarországon 2008-ban a negyedik negyedévben már egyértelműen mutatkozott –, az év közepéig azonban 20-25%-os zsugorodási mutatóra kell számítani a portfolio.hu által megkérdezett piaci elemzők szerint. A legnagyobb visszaesés az exportban mutatkozott, a HírMix is tud olyan magyar exportorientált cégről (és nem az autóiparból), melynél a csökkenés 40% felett volt az első két hónapban.

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr521052503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása