HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.02.20. 01:20 hírmixer
Oszd meg!

Az RMDSZ bénasága miatt nincs magyar utcanévtábla Szatmárnémetiben

Címkék: szatmárnémeti rmdsz

A román politikai pártok ellenkezésével magyarázza Kereskényi Gábor helyi RMDSZ-elnök, alpolgármester azt, hogy miért nem kerülnek fel a romániai Szatmárnémeti utcáira a magyar nyelvű elnevezések is. Kereskényi a Szatmári Magyar Hírlapnak kifejtette: túlságosan kevés (11 a 23-ból) RMDSZ-es tanácsos van a városi képviselő testületben a magyar utcanévtáblákra vonatkozó határozat keresztülviteléhez, továbbá abban sem bízik, hogy a román pártokat képviselő tanácsosok ezt megszavaznák.

Csakhogy erre úgy reagáltak a Liberális és a Demokrata-Liberális Párt városi vezetői, hogy nem lenne kifogásuk a magyar nyelvű táblák ellen, sőt egyenesen támogatják azt. Adrian Albu, a Liberális Párt szatmárnémeti szervezetének elnöke, a város másik alpolgármestere elmondta: egyetértene a magyar utcanévtáblák kihelyezésével, mivel semmi kifogásolnivalót nem talál benne, sőt. Dumitru Godinca demokrata-liberális városi pártelnök azt mondta: semmi kifogása a dolog ellen, tekintettel a lakosság összetételére és a hármashatár közelségére. Hozzátette: azt sem bánná, ha több nyelven is kikerülnének az utcanevek Szatmárnémetiben. A szociáldemokraták sem adtak nemleges választ, mindössze annyit mondott a megyei elnökük, hogy erről egyeztetni kívánnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr62954031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása