HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.04.01. 01:29 hírmixer
Oszd meg!

Összevesztek Gyurcsányék a Blikkel

Még a lezsírozott exkluzív interjút is visszamondták Darócziék

Címkék: blikk gyurcsány daróczi dávid

Soha nem látott szintre süllyedt a Blikk és Gyurcsány Ferenc „viszonya” az elmúlt napokban – értesült megbízható forrásból a HírMix. A legnagyobb magyar bulvárlap azzal vívta ki a kormányfő sajtósainak a haragját, hogy szerintük nem a kellő objektivitással tudósított az elmúlt hetek eseményeiről és nem kellő hangvételű véleményeket publikált azokkal kapcsolatban.

Pedig a jó kapcsolatért mindent megtettek Gyurcsány sajtósai. Információink szerint az MSZP kongresszus után először és kizárólagosan a Blikknek ajánlották fel azt, hogy exkluzív interjút készíthetnek a miniszterelnöki székből távozó Gyurcsány Ferenccel.

Azonban a kongresszusról és a lemondott kormányfőről megjelent keddi publicisztika már teljesen kiverte a biztosítékot a sajtóközpontban (a cikk csak regisztrált Blikk-olvasók számára elérhető, így a szöveget mellékeltük). Információink szerint Daróczi Dávid kormányszóvivő majd negyedórán keresztül üvöltözött magából kikelve a sajtóirodán. A kormányszóvivői irodáról származó értesüléseink szerint ezt követően visszamondták a korábban beígért interjút is. Így a Blikk örökre adós marad olvasóinak azzal, hogy bemutassa Gyurcsány szemszögéből is a bukást. (hirmix.blog.hu)

Fejcsere

Szóval mi is történt? Egyhetes huzavona után Gyurcsány lecserélte magát Bajnai Gordonra. Arra a Bajnaira, akit évek óta Gyurcsány utódjaként emlegettek a pártban és a párton kívül is. Régi üzletfelek, barátok, harcostársak. Gyurcsány korábban magához emelte őt, Bajnai pedig most kisegíti mentorát. A gazdasági miniszterből leendő kormányfő nagyjából azzal a csomaggal érkezik, amelyet a pénzügyi tárca készített még Gyurcsánynak, csak a kormányfő nem mert előállni vele. Valószínűleg azért nem, mert Gyurcsány hosszú távra tervez, ám akkora megszorítást, amelyet ez a csomag jelent majd, nem bocsátanának meg neki az emberek. Gyurcsány pedig a nagy visszatérő szerepére készül, és nem akar a szegények mumusa, második Bokros Lajos lenni. Úgyhogy Bajnai majd elviszi a balhét. Az a Bajnai, aki Gyurcsány számára a lehető legjobb választás. Lehet, hogy eleve így tervezték, és a szakértőkeresés tudatos játék volt? Vajon Bajnai volt-e az eredetileg kijelölt Gyurcsány-utód, épp csak a visszaszámlálás réme, az előre hozott választás fenyegetése nélkül lehetetlen lett volna lenyomni őt a szocialisták és az SZDSZ torkán? Valószínűleg nem tudjuk meg. Azt viszont, hogy Bajnai (és Gyurcsány) mit akar majd lenyomni a mi torkunkon, hamarosan igen. (Blikk, Tibay Gábor)

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr511038972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hírmixer · http://hirmix.blog.hu 2009.04.01. 14:51:16

A Kormányszóvivői Iroda határozottan cáfolja értesüléseinket, miután cikkünket több orgánum is átvette. Mi azonban nem április 1-jei tréfának szántuk a bejegyzést. Más médiumokban történt megjelenéséhez nincs közünk.
süti beállítások módosítása