HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.05.06. 00:11 hírmixer
Oszd meg!

Elérte a válság a legnagyobb magyar bulvárlapot

Újabb elbocsátások és fizetéscsökkentés a Blikknél?

Címkék: budapest blikk válság

Az elmúlt napokban öt szerződéses újságírójától és fotósától vált meg gazdasági okokra hivatkozva a legnagyobb magyar bulvárlap, a Blikk – értesült az egyik kirúgott személytől a HírMix. Információink szerint ez csak az első lépése a lap „gazdasági helyzetének racionalizálása” kapcsán elkezdett munkának. A Blikk idén is biztosan nyereséges lesz, ugyanakkor korántsem teljesíti a tavalyi eredményeket. Úgy tudjuk, az elmúlt évben meghaladta az 1 milliárd forintot a lap profitja, az idei üzleti terv viszont csak kb. 5-600 milliós nyereséggel számol. Ez viszont kiverte a biztosítékot a Ringier svájci tulajdonosainál, akik tudomást sem akarnak venni a gazdasági válság miatt megcsappant reklámbevételek várható hatásairól. Információink szerint a külföldi tulajdonosok az utolsó pillanatig ragaszkodtak a tavalyi eredmény tartásához, végül 800 millió forint körüli összeget határoztak meg.

A lap magyarországi kiadójának most amiatt főhet a feje, hogy miként feleljen meg a svájci elvárásnak, hogyan tömje be a 200 milliós lyukat. A HírMix megbízható információi szerint azt fontolgatják: amennyiben nem sikerül növelni a reklámbevételeket, úgy nyáron 10-15 újságírót bocsáthatnak el a laptól, továbbá legalább 10 százalékkal csökkenthetik fizetéseket.

Nehezíti a kiadó helyzetét, hogy nem áll jól a lap szénája, rohamosan csökken ugyanis a Blikk eladott példányszáma. Amíg tavaly nyáron átlagban naponta 230 ezer darabot adtak el az újságból, addig ez év végére 15 ezerrel csökkent. Lapterjesztői információk szerint nem állt meg a zuhanás, arról értesültünk, egyre többször fordul elő, hogy 200 ezernél kevesebben veszik a Blikket egy nap, ami 15-20 százalékos csökkenést jelent. (hirmix.blog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr341105345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása