HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.04.22. 01:15 hírmixer
Oszd meg!

Mit tudnak Magyarosi és Tóásó szovátai rokonai?

Címkék: szováta magyarosi árpád tóásó előd

Szovátán az Eminescu lakótelepi L tömbház első emeleti lakásában Tóth Máriához, Magyarosi Árpád nagymamájához kopogtattunk be. „A szülők elváltak 16 évvel ezelőtt, a gyerekek a lányommal maradtak, s a válás után kiköltöztek Magyarországra. Az apjukról annyit tudok, hogy valahol egy faluban él, itt, Erdélyben, de hogy hol, azt nem tudom. Fiúka – így nevezték a családban Árpádot – az elmúlt évben járt nálam, akkor hozta ezt a képet is, amelyen ő, a lánytestvére, s az édesanyjuk látható” – meséli, és egy másolón készített színes képet vesz elő. Fiúka virgonc gyerek volt kicsi korában, meséli a nagymama, szeretett játszani, aztán ahogy nőtt, megkedvelte a szórakozást. Zenélt is. Szórakozott, néha italt is fogyasztott, de soha nem vitte túlzásba. A nagymamával mindig szépen beszélt, udvarias volt. Ezért is nem tudja elhinni, hogy rossz társaságba keveredett volna, még annyira sem, hogy a terrorizmus hívévé vált. Arról sem tud, hogy a muzulmán vallásra tért volna át. Mint mondja, Magyarországon tanítói állása volt, de hogy miért kellett neki Bolíviába menni... Az ott történtekről annyit tud, amennyit a tévében látottak alapján elmeséltek neki, Tóth Máriának ugyanis nincs tévékészüléke. A csütörtöki eseményekről a fia tájékoztatta, miután ő is a tévéből értesült ezekről. Hogy mi lesz a halott unoka sorsa, nem tudja.

Még egy érdekesség – a személyazonossági igazolványa erre a címre szól, ugyanis amikor személyit kellett cserélnie, ezt a címet kellett beírni, más nem volt neki. „A megölt Árpádnak Szováta, Eminescu negyed, L tömbház, 5-ös lakrész szerepel a személyijében most is” – mondja a nagymama.

Kerestük Szovátán a Tóásó családot. Amint egy városházi alkalmazott elmondta – Tóásó Elődöt egykor Marius Barnard, a híres dél-afrikai szívsebész professzor műtötte Marosvásárhelyen, a között a nyolc gyerek között volt, akiket sikeresen operált a professzor. Tizenketten voltak, nyolcnak sikerült a műtéte, négy meghalt.

A Petőfi lakótelep E tömbházában Sándor Déneshez és Magdolnához csengettünk be. A család oldalági rokon. Előd nővére, Edit férjének a szülei. Nagyon keveset tudnak a történtekről, mindössze annyit, amennyit a televízióadásokban láttak. Hogy miért volt Bolíviában, nem tudják. Edit lányuk Magyarországon él. Mint mondják, Előd rendes, tisztelettudó fiú, akiről terrorizmust, ilyen akcióban való részvételt senki nem tételez fel. Hogy mi lesz a fiú további sorsa, azt sem tudják. Az Index hírportál megkereste Tóásó Editet, Előd nővérét, aki úgy tudta: öccse állásajánlatra jelentkezett, számítógépes munkát végzett egy cégnek vagy egy szervezetnek Bolíviában. „Katona sem volt, felmentették a szíve miatt” – mondta Tóásó Edit. Hozzátette, öccse és a bolíviai biztonságiak által meggyilkolt, szintén erdélyi származású Magyarosi Árpád gyerekkoruk óta barátok, arról viszont nem tudott, hogy Magyarosi áttért volna az iszlám hitre. (Bakó Zoltán, Vásárhelyi Hírlap)

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr191079283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása