HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.02.23. 00:01 hírmixer
Oszd meg!

Nem lesz idén Félsziget Marosvásárhelyen?

Spórolnak a magyarországi Sziget rendezvényen is

Címkék: marosvásárhely félsziget

Nagy valószínűséggel idén elmarad Erdély legnagyobb koncertrendezvénye, a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál – értesült megbízható forrásból a HírMix blog. A szervező cég egyik neve elhallgatását kérő vezetője kifejtette: azzal számolnak, hogy a gazdasági válság miatt sok támogatótól elesnek, ráadásul az is bizonytalan, hogy idén használhatnák-e a marosvásárhelyi helyszínt. A korábban éveken át mínusszal záró Félsziget az utóbbi két évben kezdett minimális nyereséget termelni, de az valószínűsíthető, hogy idén ismét a veszteséget fogja gyarapítani az erdélyi rendezvény, emiatt kerülhet sor a programsorozat lefújására – tette hozzá az informátorunk. Kitért arra, az erdélyi fesztiválban 51 százalékos tulajdonrésszel rendelkező, a  magyarországi Sziget Fesztivált is szervező cég jelentős megszorításokra készül, emiatt inkább az idei Sziget költséghatékony megrendezésére koncentrálnának.

Lényegében megerősítette a HírMix értesülését Gerendai Károly. A Félsziget egyik tulajdonosa a Marketing&Media című szaklap legújabb számában úgy fogalmazott: bizonytalannak tartja az idei erdélyi rendezvényt, mivel nem teljesen biztos a finanszírozási háttér. Gerendai kiemelt problémának minősítette a belépőjegyárakat, ami miatt "nehezen lehet közelíteni a finanszírozhatósághoz szükséges feltételeket". Kifejtette, azon lesznek, hogy megtartsák a rendezvényt. A Félszigettel kapcsolatban azonban hangsúlyozta azt is, hogy "százszázalékosan nem merem kijelenteni, hogy megrendezzük azt".

Gerendai az említett interjúban kitér arra is, hogy racionalizálni szeretnék a szervezési költségeket, mivel az idei év kritikusnak fog számítani a rendezvénypiacon. Kiderült: a Sziget idei megtartását semmi nem veszélyezteti, számtalan kedvezménnyel szeretnék a fiatalokat megszólítani. A tervek szerint idén az egyetemisták, ha csoportban jönnek, akár 50 százalékkal olcsóbban kaphatnának jegyet. Felmerült az is, hogy este 11 után szintén féláron lehetne bejutni a Szigetre. (hirmix.blog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr81959655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hírmixer · http://hirmix.blog.hu 2009.02.25. 09:05:35

Az Új Magyar Szó információi szerint a korábbi főszponzor Coca Cola azt fontolgatja, visszalép a támogatók sorából. A Félsziget elmaradásáról szóló híreket Gerendai továbbra is cáfolja.

umsz.manna.ro/media/a_coca_cola_bemutat_a_felszigetnek_2009_02_25.html

hírmixer · http://hirmix.blog.hu 2009.02.26. 14:13:22

"A Coca-Cola Románia továbbra is a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál szponzorának tekinti magát."

umsz.manna.ro/media/coca_cola_marad_a_felsziget_2009_02_26.html
süti beállítások módosítása