HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.03.09. 00:04 hírmixer
Oszd meg!

Leszalámizza a Magyar Nemzetet a Magyar Hírlap

Gyurcsány megduplázta Széles lapjának a példányszámát

Címkék: budapest magyar hírlap magyar nemzet széles gábor huth gergely

Tovább erősíti pozícióit a nyomtatott sajtóban a Magyar Hírlap. A HírMix megbízható információi szerint Széles Gábor nagyvállalkozó lapjának sikerült ismét a Magyar Nemzet egyik alapemberét átcsábítania. Úgy tudjuk, április 1-től a Magyar Hírlapot erősíti főszerkesztő-helyettesi pozícióban Huth Gergely, a Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezetője. Az újságírónak – aki a HírTv Civil Kaszinó műsorvezetője is volt – külön adása lesz az Echo TV-ben. Értesüléseink szerint Huth egyik feladata az lesz, hogy a lap további „helykeresését” irányítsa a nyomtatott napilapok piacán. Széles ugyanis egy politikailag „bulvárosabb, könnyebb hangvételű” újságot szeretne létrehozni.

Látszólag ez a piaci szegmens nem érinti az 55 ezer eladott példányszámra csökkent Magyar Nemzetet (egy évvel korábban 70 ezerben adták el a lapot), de úgy tűnik, egyre inkább konkurensként tekinthet a két újság egymásra. Széles lapja ugyan továbbra sincs auditálva, de a HírMix információi szerint – elsősorban Gyurcsány Ferenc bojkott felhívásának köszönhetően – az elmúlt hónapban megduplázódott a Magyar Hírlap eladott példányszáma, az újságot naponta 16-20 ezren veszik a korábbi átlagos 8 ezer helyett.

Tovább gyengíti a Magyar Nemzet pozícióit a vezető munkatársainak az elszívása. Bayer Zsolt, a jobboldali újságírás emblematikus figurája mellett a közelmúltban a Hírlaphoz szegődött mások mellett Stefka István jelenlegi főszerkesztő, Puskás Bence, a lapot kiadó cég ügyvezető igazgatója, Torkos Matild, Szajlai Csaba főmunkatársak, Szentesi Zöld László, Dippold Pál főszerkesztő-helyettesek, Szenvedi Zoltán, Csákó Attila vezető szerkesztők, Nagy Ottó lapszerkesztő, valamint Kristály Lehel és Schwendt Pál újságírók. (hirmix.blog.hu)

frissítés: Puskás Bencét tévesen neveztük a lapot kiadó cég ügyvezetőjének, ő valójában az MN volt médiaügynökségének (Wahed Media Kft.) az ügyvezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr95990454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amonam 2009.03.09. 12:22:43

nem csodálkozom, hogy olyan könnyen otthagyják a Magyar Nemzetet az újságírók. az egyik ott dolgozó ismerősöm mondta, hogy még nagyon sokan otthagynák, ha lenne más.
süti beállítások módosítása