HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.03.02. 01:22 hírmixer
Oszd meg!

Országimázs panziókkal? – Ismét leszerepelt Románia a budapesti kiállításon

Címkék: budapest turizmus románia erdély kerekes gábor

Adottságaihoz képest a leggyengébb kiállítási anyaggal képviselte magát Románia a budapesti Utazás 2009 kiállításon. Ez a térség egyik legnagyobb rendezvénye, négy nap alatt 40 ezren látogattak ki a Hungexpo területén lévő kiállítási csarnokba. Románia azonban képtelen volt kihasználni ezt a lehetőséget. A budapesti turisztikai hivatal által osztogatott promóciós anyagok inkább a szánalmas kategóriába tartoztak. Most is ugyanazokat a kilencvenes évek elejét idéző design nyomtatványokat adták az érdeklődőknek, mint a korábbi kiállításokon. A pár tucat gagyi szórólap koncepció nélkül mutatta be a turisztikai látnivalókat, a szállásokkal kapcsolatban pedig nagyrészt az alsó kategóriás helyekről, főleg panziókról tájékozódhattak az érdeklődők.

Jól érzékelhető, hogy Kerekes Gábor személyében magyar származású vezetője van a budapesti turisztikai hivatalnak, hiszen Erdélyen kívül alig voltak turisztikai információk Romániáról. Sajnálatos azonban, hogy a magyar régió színvonalas bemutatására viszont már nem fordítottak energiát Kerekesék. Inkább hagyatkoztak a kevés tapasztalattal rendelkező panziótulajdonosok promócióira.

Románia egyéb turisztikai régiói is gyengén lettek bemutatva, de más kiállítókkal ellentétben az országimázsra sem fordítottak energiát (pl. a lengyel, szlovák, osztrák, cseh stb. kiállítók részletes országismertetőt, standokra lebontott régiós promóciót kínáltak felső, közép és alsó kategóriás szálláshelyekkel). A turisztikai vásáron igencsak gyengén szereplő Bulgária is sokkal több energiát fektetett a tengerparti lehetőségek bemutatására, mint riválisa.

Legutóbb novemberben kapott kritikát az egyik blogban Románia budapesti turisztikai képviselete. Ezt követően Kerekes Gábor fizetett hirdetésben fejtette ki a saját álláspontját. (Szalay Csaba - hirmix.blog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr53974630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amonam 2009.03.02. 12:41:32

Nincs ezen mit csodálkozni, turisztikai körökben mindenki tudja, hogy a budapesti kirendeltség kamu állás. Alig kell csinálni valamit a k...a nagy fizetésért. Nemrég mondta az egyik turisztikai portálnál dolgozó barátom, hogy 3 hétbe telt, amíg felvette valaki a telefont az V. kerületi központban. Ilyen munkamorálnál mit várunk?

dartveder 2009.03.02. 14:55:03

a budapesti iroda fenntartása teljesen felesleges a jelenlegi formában. nem hiszem, hogy sok turistát tud megszólítani a gagyi kampányával. Erdélybe amúgy is mennek a magyarországiak, már csak a baráti, családi, kulturális kapcsolatok miatt is. Inkább a nyugati promóciót kellene erősíteni.

peterman 2009.03.02. 19:09:08

A belföldi és erdélyi turizmusnak komoly konkurenciája pl. Horvátország, úh lenne értelme a jó promónak.

pir_ko 2009.03.04. 08:58:41

Jó lett volna körbejárni a Románia standot és megnézni alaposabban a kínálatot.
Sértő a standon résztvevő kiállítókra nézve, hogy mindig csak a gagyi prospektusokat minósíti "valaki". Volt jó minőségű, szép kivitelezésű szállás ajánlat és eseménynaptár is. A novemberi Hó Show, értékelése sem volt objektiv, de ez már nagyon személyeskedőnek tűnik. Az elfogyott prospektusok számából ítélve az érdeklődés kétszerese volt a tavalyi Utazás kiállításhoz képest. Gondolom ez mond valamit. Vagy nem?
süti beállítások módosítása