HTML

HírMix

A máshol nem (vagy alig) publikált hírek oldala.

Email: hirmixblog [kukac] gmail [pont] com

Licencelés

Ha át szeretné venni valamelyik hírünket, kérjük, olvassa el Jogi nyilatkozatunkat!

Kedvencek

Hírkereső.ro
Hírfigyelő.ro
Hírkereső.hu
Index.hu
krónika.ro

Feliratkozás

2009.03.30. 10:48 hírboncnok
Oszd meg!

Elképesztő csúsztatások és hazugságok a Transindexen

Címkék: szilvásy cigányok transindex

A magyarokat rasszistának minősíti, a hatóságokat lényegében bűnpártolással vádolja a Transindex nevű erdélyi liberális portál legújabb cigányügyi írása. Az elképesztően elfogult cikk szó szerint megegyezik a magyarországi megélhetési roma politikusok véleményével:

Amikor döntéshozók és állampolgárok a „romák integrációjáról” beszélnek, rendszerint tévednek. Gyarmatosító ideológiával arra céloznak, hogy a kisebbségnek kell minden téren és mindenáron alkalmazkodnia a többséghez. Pedig a folyamat akkor működik, ha kölcsönös; és tekintve, hogy a romák a kirekesztettek és az áldozatok, a megalázottak és megszomorítottak, nem korrekt rajtuk kezdeni. Ők már megtették a magukét: most is elviselnek minket.

Természetesen egy szó sem esik a magyarok ellen elkövetett tömeges brutális cigány támadásokról, az integrációra elköltött milliárdok sorsáról, stb. A cikkíró megdöbbentően egyoldalú, a tényeket minden szempontból figyelmen kívül hagyó mondatai után a legdurvább hazugságokat állítja, szerinte

a tények azt mutatják, a romák ellen Ku-Klux-Klan típusú kivégzések történnek. A felhasznált eszközök és módszerek hasonlóak. Alapos terepszemle után valakik éjjel benzinnel, Molotov-koktéllal felgyújtják a falu legszélső házát, majd sörétes puskával lelövik a menekülőket, azzal sem törődve, hogy a gyermekek élete minden kultúrában szentnek számít. Csak 2008-ban tizenhat erőszakos támadást hajtottak végre romák ellen. Az ügyeken 50 fővel dolgozik a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), egy esetet leszámítva gyanúsítottak nincsenek, pedig a rendőrök szerint összefüggés van a bűncselekmények között.

Az utóbbi mondat tartalmazza a legdöbbenetesebb csúsztatást és hazugságot. Az összefüggést az Origó egyik cikkére alapozza a Transindex, amely cikk a hasonló fegyver használata és nem az etnikai indíttatás miatt utal az elkövetők közötti összefüggésekre. A roma származás miatti gyilkosságokra eddig semmi bizonyíték nincs, sőt az egyik cigány hírportál írásában Szilvásy György titkosszolgálati miniszter kifejezetten cáfolja az etnikai indíttatású bűncselekményeket. (hirmix.blog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hirmix.blog.hu/api/trackback/id/tr61034740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

félig nigger 2009.03.31. 12:58:17

Amikor olvastam, én is kiakadtam enyhén(?). És az dühített, hogy nem lehet(ett) hozzászólni a cikkhez. Sipi (Sipos Zoltán - felelős-szerkesztő vagy mi, alias a szerző) agya mintha kissé megbomlott volna: az ideológiai helykeresést az erdélyi magyar médiabiliben összekeveri a csőlátással. Szomorú...
süti beállítások módosítása